Időszaki kiállítások

kiállítások változatos témákban

Legyen a zene mindenkié

2023. május 18-án a Múzeumi Világnapon nyílt meg a Pável Ágoston Múzeumban a „Legyen a zene mindenkié” című időszaki kiállítás, melynek témája az intézményesített szentgotthárdi zeneoktatás.

A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum keretein belül működő Honismereti Klub minden évben új időszaki kiállítást rendez a múzeumban. Idén a város zeneoktatásának történetét jelenítették meg a tablókon és vitrinekben Szabóné Csider Bernadett nyugdíjas iskolaigazgató és Horváth Zsuzsanna jóvoltából.

A megnyitón a Takács Jenő AMI zenetanárai működtek közre. Labritz Béla nem csak alpolgármesterként, hanem zenészként is kedves, személyes szavakkal köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Szabóné Csider Bernadett mutatta be a kiállítást, melynek keretében azon túl, hogy a tablók segítségével felidézte a zeneiskola történetét, személyes tapasztalatait, élményeit is megosztotta a résztvevőkkel.

A késő délután kötetlen beszélgetéssel zárult, amely közben halk zeneszó kíséretében tekinthették meg az érdeklődők a közel 300 fotóbál álló prezentációt.

A tárlat közel egy évig lesz látogatható, térjenek be a múzeumba és emlékezzenek zeneoktatásunk múltjára.

Elérhetőségünk:

fecebook k youtube google maps

  

Esemény naptár:

Munkatársaink:

Károly Andrea
múzeumpedagógus
Gáspárné Mayer Margit
tárlatvezető
Horváth Tiborné
intézményvezető