Időszaki kiállítások

kiállítások változatos témákban

Díszpolgárok emlékkiállítása

20223. július 27-én nyílt a Színház aulájában Csuk Ferenc és Herczeg János, néhai díszpolgárok emlékére rendezett kiállítás.

A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum keretein belül működő Honismereti klub a Szentgotthárdi Történelmi Napok nyitányaként szervezte meg e két köztiszteletben álló, a város történetében meghatározó, a közelmúltban elhunyt személy - Csuk Ferenc és Herczeg János – emlékkiállítását.

A megnyitó kezdéseként Horváth Tiborné szavalta el Csuk Ferenc Szentgotthárd című versét. Huszár Gábor polgármester köszöntőjében megható szavakkal emlékezett díszpolgárainkra. Csörnyi Zoltánné a Szentgotthárdi Civil Fórum elnökségi tagjaként nyitotta meg a kiállítást, felidézve Csuk Ferenc és Herceg János életútját, a város közéletében betöltött szerepét. Megható pillanat volt Csuk Ferenc két unokájának - Emília és Cecília – muzsikája zongorán és fuvolán. Zárásként a Városi TV kisfilmjét tekintette meg a közel 100 fős közönség, melyben Csuk Ferenc arról vallott, hogy milyen lendületet adott helytörténeti kutatásainak a televízió Idősek Magazinja műsora, valamint Herczeg János feltárta előttünk a hosszú élet titkát.

A kiállítást augusztus 20-ig tekinthetik meg a Színház aulájában, a nyitva tartási időben, valamint kiemelten augusztus 19-én és 20-án 10.00 és 18 óra között.

Köszönet a fotókért Molnár Piroskának és Horváth Zsuzsannának.

 

 

Elérhetőségünk:

fecebook k youtube google maps

  

Esemény naptár:

Munkatársaink:

Károly Andrea
múzeumpedagógus
Gáspárné Mayer Margit
tárlatvezető
Horváth Tiborné
intézményvezető