A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum pályázatot hirdet múzeumpedagógus munkakör betöltésére

 

A munkavégzés helye: Pável Ágoston Múzeum,Vas megye, 9970 Szentgotthárd, Hunyadi J. út 6.

A foglalkoztatás jellege: teljes munkaidős, a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény

irányadó szabályai alapján létesített munkaviszony.

A munkaviszony időtartama: határozatlan idejű munkaviszony, a próbaidő időtartama: 3 hónap

Bérezés  és egyéb juttatás: megegyezés szerint

A munkakörbe tartozó főbb feladatok:

 • tárlatvezetés,
 • iskolai csoportok fogadása, múzeumpedagógiai foglalkozások lebonyolítása,
 • helytörténeti munkában való részvétel,
 • kapcsolattartás a város óvodáival, iskoláival,
 • a portálon és közösségi média felületeken a múzeummal kapcsolatos információk közzététele,
 • közreműködés rendezvények előkészítésében és lebonyolításában.

Pályázati feltételek:

 • felsőfokú végzettség és az alkalmazás szerinti múzeumi szakágnak megfelelő tanári szakképzettség vagy az alkalmazás szerinti múzeumi szakágnak megfelelő szakirányú felsőfokú szakképzettség és tanári szakképzettség
 • büntetlen előélet, cselekvőképesség.

Elvárt kompetenciák:

 • empátia, tolerancia,
 • nyitottság és kreativitás,
 • kiváló kommunikációs képesség, 

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • múzeumpedagógus munkakörben szerzett tapasztalat,
 • szlovén vagy német nyelvtudás,
 • gyakorlott szintű informatikai rendszerismeret.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • szakmai önéletrajz,
 • végzettséget, szakképesítést igazoló okiratok másolatai,
 • 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
 • a pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak

a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul.

A munkakör betölthetőségének időpontja: 2022. szeptember 5.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. augusztus 25.

A pályázatok benyújtásának módja:

Postai úton, a pályázatnak a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum címére történő megküldésével (9970 Szentgotthárd, Széll K. tér 2.). Kérjük a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: múzeumpedagógus

A pályázat elbírálásának módja és határideje: A személyes meghallgatásokat követően az igazgató 2022. augusztus 30.  napjáig dönt. A pályázat kiírója a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja.

A pályázati kiírással kapcsolatos további információt Horváth Tiborné igazgató ad a

06-30-443-0165-ös telefonszámon.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 • Szentgotthárd város honlapja: szentgotthard.hu (2022. augusztus)
 • Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum honlapja: mfvk.hu (2022. augusztus)
 • Pável Ágoston Múzeum honlapja: sztgmuzeum.hu (2022. augusztus)

boszifogl 1A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum olvasótáboros gyerekserege látogatott el intézményünkbe július 5-én délelőtt. Egy egészen különleges témáról beszélt nekik intézményünk múzeumpedagógusa, a boszorkányságról. Megtudhatták, hogy a boszorkánymitológia egyidős az emberséggel, hogyan bántak velük a boszorkák "fénykorában", a középkorban, milyen alakok és állatok kísérték őket mesterségük űzésében (denevérek, baglyok, sárkányok). Az előadás alatt aktívan kérdezgettek a gyerekek: a legjobb kérdés az volt, miért lóg a denevér fejjel lefelé. Azért, mert csak így tud elrepülni, a szárnyai annyira gyengék, hogy vízszintesen, álló helyzetből nem tud felszállni. Szó esett a szemmel való igézésről, a rontásról és a megkötésről is, megtekintettük a "Boszi seprűnyélen" mesét. A foglalkozás második részében a múzeumi képkirakókkal és memóriakártyákkal játszottak a táborozó kisdiákok.

tabor 12022. június 24-én az Arany János Általános Iskolában rendezett nyári napközis tábor résztvevőinek adott otthont a Pável Ágoston Múzeum. A 61 vakációzó gyerek egyszerre történő fogadására szűknek bizonyult a múzeum, ezért három csoportban érkeztek hozzánk. A nap témája a Szentgotthárd környéki szlovének életmódja volt.

Az alsó tagozatos diákok tátott szájjal nézték a régi tárgyakat, szobaberendezéseket. El nem tudták képzelni, hogyan lehetett élni áram, gáz és vezetékes víz nélkül, mit jelentett az esti családi együttlét, amikor nem volt még televízió a lakásokban. A foglalkozás legnépszerűbb feladata a tárgytapogató szekrény, és benne a bugyigakorsó volt. A bugyigakorsót nyári mezőgazdasági munkák során vitték magukkal az emberek, egy korsóra nagyjából 5-6 ember jutott. Ivás közben a korsó fülén lévő lyukból bugyogott ki a víz, innen a bugyiga elnevezés. Alapszabály volt, hogy ezt a nyílást nem szabadott a szájhoz érinteni, hiszen mások is ittak belőle ugyanazon a helyen. A múzeumi programon bemutatásra került a nyílt tűzhely, más néven füstöskonyha is, a gyerekek szűnni nem akaró, érdeklődő kérdései közepette. Végül kirakhatták a kiállítás anyagából készült puzzle-ket, játszhattak a tárlathoz kapcsolódó memóriakártyákkal.

2022. június 24-én egész délutáni nyitva tartással és INGYENES BELÉPÉSSEL várjuk Kedves Látogatóinkat a múzeumba. Az állandó és időszaki kiállítások megtekintése mellett lehetőség nyílik az interaktív múzeumi játékok kipróbálására (képkirakó kockák, memóriakártya, tárgytapogató szekrény, csatakvíz), valamint kutatni a Szentgotthárdi Értéktár digitális változatában. A programot kiemelten ajánljuk családoknak, baráti közösségeknek.

Az eseményhez kapcsolódva 18 és 19 óra között megtekinthető a múzeum közelében lévő temetőkápolna, a Szentgotthárdi Honismereti Klub jóvoltából.

Június 25-én, a múzeumok éjszakája napján, 10 és 15 óra között díjtalanul látogatható a Pável Ágoston Múzeum!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

ertekeink delutanja

2022. június 16-án 17:00 órakor kerül sor a Szentgotthárdi Önkéntes Tűzoltó Egylet megalapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitó ünnepségére, a Polgármesteri Hivatal előcsarnokában. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!tűzoltó