Időszaki kiállítások

kiállítások változatos témákban

Tájházak Napja a Hianz Házban

2024. április 28-án délután a rábafüzesi Hianz Tájház is nyitott kapukkal várta a látogatókat.
 

2024-ben második alkalommal csatlakozott intézményünk a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja országos programsorozathoz. A látogatók a tárlatvezetés mellett egy kis finomságot is fogyaszthattak Cseri Lászlóné, Márti és Julia Cseri jóvoltából.

Az eseménysorozat 2024-ben is alkalmat kívánt teremteni arra, hogy az év egy kiemelt napján tájházaink és szabadtéri múzeumaink az érdeklődők figyelmének középpontjába kerülhessenek és egyedi lehetőségekkel tárják ki kapuikat a látogatók előtt. A paraszti hagyományban a legszélesebb körben ismerték Szent György alakját, akinek ünnepnapja április 24-hez kötődik. 2013 óta a jeles nap hétvégéjén hagyományteremtő programokkal nemcsak a tavaszi állatkihajtás egykori emlékeire, hanem a megújulásra, a természet és az emberek újjászületésére is figyelmet kívánnak fordítani a szervezők.

Úgy véljük, ez a nap, a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja remek lehetőség számunkra, hogy megismerjük szűkebb pátriánk vagy távolabbi vidékek egykori életmódját, paraszti kultúráját, és felfigyeljünk mindarra, ami a hagyományos tudásból hasznosítható, újra élhető modern világunkban is.

 

Elérhetőségünk:

fecebook k youtube google maps

  

Esemény naptár:

Munkatársaink:

Károly Andrea
múzeumpedagógus
Gáspárné Mayer Margit
tárlatvezető
Horváth Tiborné
intézményvezető