Időszaki kiállítások

kiállítások változatos témákban

Felsőszölnöki iskolások a múzeumban

2023. október 5-én a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola 7. osztályos diákjai vettek részt múzeumpedagógiai foglalkozáson a múzeumban.

A Treiberné Doncsecz Ildikó igazgatónő által vezetett csoport tagjai közül legtöbben első alkalommal tekintették meg a Pável Ágoston Múzeumot. Programjuk első felében a szlovén tárlattal ismerkedtek meg Gáspárné Mayer Margit szakértő kalauzolásával. A gyerekek a kiállítás anyagán keresztül az eddigi ismereteiken túl még jobban elmélyültek az itt élő szlovének régi életmódjában, mindennapjaikban. A foglalkozás második részét az ipartörténeti kiállításban töltötték el Károly Andrea vezetésével, melynek során kiemelten foglalkoztak a Kaszagyárral. Ennek aktualitását adta, hogy október 2-án sugározta a Kossuth Rádió „A hely” című műsorát, mely a Kaszagyárba kalauzolta el a hallgatókat. A foglalkozás során jutott idő az itt látottakhoz kapcsolódó feladatok megoldására is.

Szeretettel várjuk vissza őket egyéb alkalmakra is, remélve, hogy egyre több felsőszölnöki tanuló ismeri meg múzeumunkat.

Elérhetőségünk:

fecebook k youtube google maps

  

Esemény naptár:

Munkatársaink:

Károly Andrea
múzeumpedagógus
Gáspárné Mayer Margit
tárlatvezető
Horváth Tiborné
intézményvezető