Időszaki kiállítások

kiállítások változatos témákban

Országos Könyvtári Napok programja a Múzeumban

Kalandozások az értékeink között címmel 2023. október 3-án, az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat szentgotthárdi eseményeként került sor a Pável Ágoston Múzeumban dr. Frank Róza előadására.

A 17 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. A 2023. évi Országos Könyvtári Napok célja az elmúlt évek fontosabb települési könyvtári fejlesztéseinek, illetve olyan jó gyakorlatoknak a bemutatása, amelyek kifejezik a könyvtárak híd szerepét – legyen szó a kulturális örökség megőrzéséről, az emberi kapcsolatokról, a generációk együttműködéséről. Az idei év jelmondata: Hídépítők - a könyv híd, a könyvtár összeköt.

A programsorozat 2. napja a Könyv - Érték - Tár szlogen jegyében szerveződött, melyhez szorosan kapcsolódott Dr. Frank Rózának, a Honismereti Klub alapító tagjának, valamint a Szentgotthárdi Értéktár Bizottság tagjának interaktív előadása.

Bevezetőként szó esett a „Hungarikum” törvényről, a települési értéktárak szerepéről, feladatairól. Ezt követően a Szentgotthárdi Települési Értéktáron keresztül került bemutatásra mindaz a sokrétű tevékenység, melyet az értéktár bizottság és a Honismereti Klub végez a témában. Befejezésként virtuális városi sétán vehettek részt az érdeklődők, az értéktár segítségével barangolhattak Szentgotthárd közösen kiválasztott utcáin. A "séta" során olyan értékek is bemutatásra kerültek, melyek még a témában otthonosan mozgó szakemberek számára is hordoztak újdonságot.

 

Elérhetőségünk:

fecebook k youtube google maps

  

Esemény naptár:

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Munkatársaink:

Károly Andrea
múzeumpedagógus
Gáspárné Mayer Margit
tárlatvezető
Horváth Tiborné
intézményvezető